Isaszegi Települési Értéktár

NKA_csak_logo

ISASZEGI TELEPÜLÉSI ÉRTÉKTÁR

Épített környezetünk
Isaszeg település értéktárba vett épületei
Emlékhelyeink
Isaszeg település értéktárba vett emlékhelyei
Hagyományőrzés
Isaszeg település értéktárba vett hagyományai
Kulturális örökségeink
Isaszeg település értéktárba vett kulturális örökségei

Csatangoló tánccsoport

Az ITÉB 2016. szeptember 20-án megtartott ülésén került felvételre az Isaszegi Települési Értéktárba a Kulturális Örökség kategóriába a
Csatangoló Tánccsoport. (ITÉB 12)

Megosztom

Nagy szerepük van a népi hagyományok ápolásában. Példaértékű, hogy önerőből tartják fenn magukat.

A napjainkban is folyamatosan fellépő tánccsoport hivatalos weboldala:

www.csatangolotanccsoport.hu

A Csatangoló Tánccsoport 2006-ban alakult, többségében az isaszegi Csata Táncegyüttesben táncoló gyerekek szüleiből. A tánccsoportot Kővágó Zsolt táncművész vette a szárnyai alá. Egy-két év elteltével ebből a csapatból egy igazi baráti társaság alakult. A Csatangoló Tánccsoport anyaországi, erdélyi és Kárpát-medencei táncokat táncol. Teljes egészében önálló, önfenntartó, mindent önerőből oldanak meg. A tánccsoport rendszeres közreműködője Isaszeg kulturális, sport- és hagyományőrző életének. Önzetlen, lelkes és kiemelkedő munkájukkal szűkebb és tágabb környezetünkben megbecsülést szereztek, Isaszeg város hírnevét gyarapították. Áldozatos munkájukért a képviselő-testület „Isaszeg hagyományaiért” díjat adományozott a Csatangoló Tánccsoportnak 2014. augusztus 20-án. Kiemelt arany oklevél a IV. Népek tánca, népek zenéje fesztivál döntőjén való részvételért (Szeged, 2014.)

2015 óta két óvodai/kisiskolás csoporttal (Búzavirág), valamint egy ifjúsági utánpótlás csoporttal (Szöktető) bővült a tánccsoport, mely utóbbi az újonnan készülő koreográfiákban már közösen szerepel a felnőtt táncegyüttessel.

Youtube-on elérhető további videó felvételek a Csatangoló tánccsoportról:

error: Kérjük ne másolja, inkább keressen fel Kapcsolataink egyikén!!