Isaszegi Települési Értéktár

Keresés
NKA_csak_logo

ISASZEGI TELEPÜLÉSI ÉRTÉKTÁR

Épített környezetünk
Isaszeg település értéktárba vett épületei
Emlékhelyeink
Isaszeg település értéktárba vett emlékhelyei
Hagyományőrzés
Isaszeg település értéktárba vett hagyományai
Kulturális örökségeink
Isaszeg település értéktárba vett kulturális örökségei

Gaudium Carminis Női Kamarakórus

Az ITÉB 2016. szeptember 20-án megtartott ülésén került felvételre az Isaszegi Települési Értéktárba a Kulturális Örökség kategóriába a
Gaudium Carminis Női Kamarakórus (ITÉB 09)

Megosztom

A kórus igényes előadásaival a városi ünnepségek műsorait színesíti és Isaszeg hírnevét öregbíti.

Mottójuk: „A zene az öröm társa, a bánat orvossága.”

A kórus 1990-ben október 1-jén, a Zene Világnapján alakult meg Surmann Mária vezetésével. Egyenletes, színvonalas produkciókra törekednek, egységes, jó baráti közösségben, „hogy minél többen ismerhessék meg a jó zenét, szép kórusmuzsikát”! 

Szívügyük a gregorián egyszólamú dallamok népszerűsítése. Rendszeresen kapnak meghívást a Nemzetközi Gregorián Schola Találkozókra. Szép, igényes művekkel készülnek fellépéseikre. Közreműködnek a városi ünnepeken, országos kórustalálkozókon. Jó hangulatú próbáikon és fellépéseiken egyházi és világi műveket, népdalokat énekelnek, miséken és istentiszteleteken rendszeresen közreműködnek. Nyaranta 1 hetes kórus-tábort szerveznek maguknak.

A kórus fejlődését jól mutatja, hogy két alkalommal – 2000 – ben és 2004-ben – elnyerték a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége által szervezett Országos Minősítőn a Fesztiválkórus minősítést. 2009 –ben és 2016-ban Hangversenykórus minősítést szereztek, ami a legmagasabb fokozat, ami az amatőr kórusok számára adható.

Youtube-on elérhető további videó felvételek a Gaudium Carminis Női Kamarakórusról

error: Kérjük ne másolja, inkább keressen fel Kapcsolataink egyikén!!