Isaszegi Települési Értéktár

Keresés
NKA_csak_logo

ISASZEGI TELEPÜLÉSI ÉRTÉKTÁR

Épített környezetünk
Isaszeg település értéktárba vett épületei
Emlékhelyeink
Isaszeg település értéktárba vett emlékhelyei
Hagyományőrzés
Isaszeg település értéktárba vett hagyományai
Kulturális örökségeink
Isaszeg település értéktárba vett kulturális örökségei
Kapcsolat
+36 70 459 6615

2117. Isaszeg, Ady Endre utca 16.

info@isaszegertektar.hu

Kincskeresők- vallomások

Be kell vallanom, hogy számomra az isaszegi értéktári feladat igazi kincskeresés, amit többségében nagyon élvezek, ám időnként meglehetősen fárasztó munka is tud lenni, de meggyőződésem, hogy nem hiábavaló a jövő nemzedékeiért dolgozni. A 90-es évek elején belecsöppentem az isaszegi kulturális életbe, mint intézményvezető a település hagyományait kutatva, Varga János bácsi ösztökélésére újra indítottuk a régi , nagy szüretiket, májusfa állítás-döntést. Nem volt nehéz, mivel János bácsi, Bánszkiné Varga Jutka édesapjaként mindenben támogatott bennünket. Jutka néni az életét szentelte a helyi néphagyományoknak, lévén 1990-től a Csata Táncegyüttes vezetője. Ilyen csapattal jó volt dolgozni. Mi nem őrizgettük a település értékeit, de a jeles alkalmakat megéltük, bemutattuk mindenki nagy élvezetére. Egymásért, a közösségteremtés öröméért tevékenykedtünk. Az elmúlt idő jelzi az értékek átörökítésének igen hosszú évtizedeit, ám valószínű, hogy megérlelődött az a gondolat is bennem, hogy beszédes jelet hagyjak magam után, talán ennek a megvalósítása hajt még.

Verseczkyné Sziki Éva

Isaszeg Települési értéktár Bizottság elnöke

Majsa Györgyné vagyok a helyiek Gyarmati Olgaként ismernek leginkább. Isaszegen élek születésem óta.

1978 – 2011-ig könyvtárosként, majd 2011-től könyvtárvezetőként dolgoztam az isaszegi Könyvtárban. Népművelő-könyvtáros a végzettségem. Nagyon szerettem a szakmámat, beleértve a könyveket és az embereket, olvasókat. Mindig közösségi ember voltam. Tagja vagyok az Isaszegi Múzeumbarátok Körének (2014-2019-ig elnökségi tagja voltam). Az Isaszegi Értéktár Bizottság munkájában –bizottsági tagként- alakulásától, azaz 2013-tól veszek részt. Élvezem ezt a munkát, mert változatos, sokrétű és számtalan érdekességet rejteget.

Majsa Györgyné (Gyarmati Olga)

Isaszeg Települési értéktár Bizottság JEGYZŐKÖNYVVEZETŐ

Életem meghatározója volt a közösségben való tevékenykedés, az alkotás, a filmezés, a fotózás , az események dokumentálása. Így lettem Isaszeg krónikása, amire végtelenül büszke vagyok.  Mint a Csata Táncegyüttes és az Asszonycsoport alapítója, amíg élek nem engedem szem elől a legerősebb hagyományőrző közösségeket, mindig támogatni fogom őket.

Igazából minden közösségért végzett munka éltet, ezért bízom abban, hogy még jó darabig elláthatom az értéktári feladatokat.

Valkony Antal

Isaszeg Települési értéktár Bizottság tag

Isaszegen eltöltött gyermekkori élmények, iskolai tanulmányok, lakóhelyemhez fűződő történelmi hagyományok, emlékek motiváltak,  ösztönöztek arra,hogy az  Értéktár bizottsági tagja lehessek.

Gyermekként megismerni, felnőttként megélni és mindezt az elkövetkező generáció számára továbbadni!

„Tér teremtő közösségek, közösségteremtő terek! „

Mészáros Gusztávné, Piroska

Isaszeg Települési értéktár Bizottság tag

A múlt és a jelen értékeit a jövőnek átadni felelősség, úgy tűnik élvezem a felelősségvállalást!

Lázár Ferenc

Isaszeg Települési értéktár Bizottság tag

error: Kérjük ne másolja, inkább keressen fel Kapcsolataink egyikén!!