Isaszegi Települési Értéktár

Keresés
NKA_csak_logo

ISASZEGI TELEPÜLÉSI ÉRTÉKTÁR

Épített környezetünk
Isaszeg település értéktárba vett épületei
Emlékhelyeink
Isaszeg település értéktárba vett emlékhelyei
Hagyományőrzés
Isaszeg település értéktárba vett hagyományai
Kulturális örökségeink
Isaszeg település értéktárba vett kulturális örökségei

Isaszegi Történelmi Napok

Az ITÉB 2016. szeptember 20-án megtartott ülésén került felvételre az Isaszegi Települési Értéktárba a Kulturális örökségek kategóriába az
Isaszegi Történelmi Napok (ITÉB 06)

Megosztom

Történelmi emléknapjainkat március 15-én kezdjük és október 6-án városi megemlékezéssel zárjuk, melyen az 1848-49-es szabadságharc méltatlan befejezésére emlékezünk a Szoborhegyen.

A több évtizedes múltra visszatekintő Isaszegi Történelmi Napok rendezvénysorozat legjelentősebb állomása április 5-6., az 1849. április 6-i győztes isaszegi csata emlékére rendezett városi ünnepségsorozat, melynek szerves része a 2015-ben 27. alkalommal megrendezésre került Tavaszi Emlékhadjárat isaszegi állomása a Magyar Hagyományőr Világszövetség szervezésében. Április 5-6-án programokkal várja városunk az érdeklődőket, mely nagy tömegeket befogadni képes szabadtéri jellegű, és ingyenes, melynek keretében hosszú évek óta színes programok várják a vendégeket, mint például: fáklyás felvonulás katonai hagyományőrzőkkel, toborzók, közös táncház, huszártábor, katonai parádé (felvonulás), csatajelenet, koszorúzások, lengyel-magyar barátság napja, történelmi vetélkedő és népi hagyományőrzők találkozója.

„Először az érzelem, aztán az értelem.”

A rendezvény alkalmas arra, hogy a fiatalok érdeklődését felkeltse a katonai élet iránt, továbbá azt a magyar honvéd hagyományok megismerése irányába fordítsa. A katonai hagyományok egyéb hagyományőrző programokba és szórakoztató műsorokba való beágyazása kitűnő lehetőséget nyújt az érzelmi azonosulásra. A pozitív élmények hatására a fiatalok jobban megismerhetik a honvédelmet a megfelelően alkalmazott kommunikációnak köszönhetően. Mindezek mellett a nemzeti öntudat erősítését szolgálja a győztes csata minden évben való megélése, melyben nem csak a történelmi hűség példáját adjuk tovább a következő nemzedék számára, hanem a településünkre látogatóknak azt a közös érzést is átadhatjuk, mely a nemzetünk győzeleméről szól. A Tavaszi Emlékhadjárat résztvevői saját korhű ruházatukkal, felszereléseikkel és történelmi fegyvereikkel mutatják be a magyar történelem legendás katonai sikereit. Közép-Európa legnagyobb katonai hagyományőrző rendezvényének, a Tavaszi Emlékhadjáratnak 2015-ben Isaszeg volt a fővárosa, jelezvén, hogy településünk a Hadjárat egyik legkiemelkedőbb helyszíne. Mindezen értékeket figyelembe véve ajánlom az Isaszegi Történelmi Napokat a Pest megyei értéktárba történő felvételére.

Youtube-on elérhető további videó felvételek hamarosan…

error: Kérjük ne másolja, inkább keressen fel Kapcsolataink egyikén!!