Isaszegi Települési Értéktár

Keresés
NKA_csak_logo

ISASZEGI TELEPÜLÉSI ÉRTÉKTÁR

Épített környezetünk
Isaszeg település értéktárba vett épületei
Emlékhelyeink
Isaszeg település értéktárba vett emlékhelyei
Hagyományőrzés
Isaszeg település értéktárba vett hagyományai
Kulturális örökségeink
Isaszeg település értéktárba vett kulturális örökségei

Isaszegi Asszonykórus

Az ITÉB 2016. szeptember 20-án megtartott ülésén került felvételre az Isaszegi Települési Értéktárba a Kulturális örökség kategóriába az
Isaszegi Asszonykórus

Megosztom

Nélkülözhetetlen része Isaszeg népi hagyományőrzésének és kulturális életének.

Isaszegi Asszonykórus

Az „asszonycsoport” gyökerei egészen a hetvenes évek elejére vezethetők vissza. 1972-ben Valkony Antal tanár úr vezetésével hivatalosan is megalakult az Isaszegi Asszonykórus.

A kórus kiemelkedő jelentősége, hogy még élő népszokásokat jelenítenek meg énekelve, gazdagon díszített isaszegi népviseletben. 

Nagy szeretettel szólaltatják meg hazánk, Isaszeg és a Galga-mente legszebb népdalait. Hazai és külföldi szerepléseik alkalmával öregbítik Isaszeg hírét-nevét színes, fergeteges hangulatú műsoraikkal. Sikereikre tanúbizonyság a számos külföldi szereplés. Jártak Romániában – Erdélyben, Szlovákiában, Ausztriában, Lengyelországban, Bulgáriában és Ukrajnában. Többszörös országos arany minősítéssel büszkélkednek. Fellépéseiket többször is díjazták: elnyerték az Arany Páva Díjat, az Arany Páva Nagydíjat, kiemelt nívódíjat, a Vass Lajos Népzenei Szövetségtől a Vass Lajos Nagydíjat. A kórus fennállásának 25. évfordulóján miniszteri dicsérő oklevelet kaptak. 2002-ben „Isaszeg Művelődéséért” kitüntetésben részesültek. Birtokosai a Gödöllői Régió Turizmusáért díjnak. 2003-tól az Asszonykórus vezetője Nagy Jánosné, mindenki Marcsó nénije. özv. Voit Vincéné, Bözsike néni, mint alapító tag ma is énekel az Isaszegi Asszonykórusban. A csoport művészeti vezetője Benedek Krisztina.

Az asszonykórus évfordulói:

Videó felvételek az Isaszegi Asszonykórusról:

Youtube-on elérhető videó felvételek az Isaszegi Asszonykórusról:

error: Kérjük ne másolja, inkább keressen fel Kapcsolataink egyikén!!