Isaszegi Települési Értéktár

Keresés
NKA_csak_logo

ISASZEGI TELEPÜLÉSI ÉRTÉKTÁR

Épített környezetünk
Isaszeg település értéktárba vett épületei
Emlékhelyeink
Isaszeg település értéktárba vett emlékhelyei
Hagyományőrzés
Isaszeg település értéktárba vett hagyományai
Kulturális örökségeink
Isaszeg település értéktárba vett kulturális örökségei

Isaszegi Szüreti Vigalom

Az ITÉB 2016. szeptember 20-án megtartott ülésén került felvételre az Isaszegi Települési Értéktárba a Kulturális Örökség kategóriába az
Isaszegi Szüreti Vigalom (ITÉB 07)

Megosztom

A néphagyományaink ápolása, a gyökereink őrzését – védelmét jelenti, mely nemzeti kultúránk érdekében történik. A hagyományainkat nem hagyjuk, mert fontosak számunkra és jó példaként szolgálnak a következő nemzedékeknek. A közösen együtt töltött idő, a közös ének – tánc, a gyönyörű népviseletek szívet-lelket melengetnek és erőt adnak a közösségnek a hétköznapokra. Olyan hagyományőrző esemény a Szüreti vigalom, amit érdemes megosztani az egész város népével abban a reményben hogy jövőre is velünk tartanak.

A vidám, zenés, hagyományőrző szüreti felvonulás, amely lovasokkal, hintóval, szekerekkel, traktorokkal, teherautókkal, madárijesztőkkel, népi együttesek részvételével halad végig Isaszeg utcáin.

A felvonulás a Művelődési Otthontól indul, hogy aztán körbe járja az egész várost, élvezve a kíváncsi tekinteteket, az integető emberekkel. Több helyen áll meg a menet. Minden megállóban műsorral kedveskednek a vendégeknek. Táncoslábú csapatok szórakoztatják őket, miközben az asszonyok finomabbnál finomabb süteménnyel, pogácsával, kaláccsal, a férfiak pedig fehér és vörösborral kínálják a nézelődőket, és a járműveken „utazókat” is. Az éppen csak járni tudó picik is szereplői a vigasságnak. Már ők is népviseletben jelennek meg, s parányi lábukkal ropják a táncot.

Youtube-on elérhető további videó felvételek az Isaszegi Szüreti Vigalomról

error: Kérjük ne másolja, inkább keressen fel Kapcsolataink egyikén!!